látogató
számláló
Szállítási információk | Eladó Viagra

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás tudnivalók.

Kifizetési variációk, termék átadás-átvétel
A vásárolt terméket az alábbi formában lehetséges kifizetni valamint átvenni:

Rendelés, vásárlás tudnivalók.előre utalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legkedvezőbb az ára, mert a szállítmányozási, csomagolás, és más kiadásokat mi álljuk.

Postai utánvétellel a csomag kézhez kapásakor a a postának, illetve a postásnak megfizetni az áru utánvételi árát, attól függően, hogy a szállítótól kapja kézhez a csomagot, illetve a postán. Az utánvétel összeg megfizetésekor veheti át a megrendelt termékeket.

előre utalással való fizetés amellett birtokba vétel: az előreutalás oly szempontból lehet pozitívabb, hogy ilyenkor a postaköltséget átvállaljuk, eszerint lényegesen kevesebb pénzért megkaphatja az árucikket. Amint megérkezett a pénz cégünkhöz, akkor aznap feladjuk a terméket, ekképp 2-3 nap alatt véghezvihető a folyamat, azonfelül kecsegtetőbb árú is.

előre való utalásnál kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet és mi haladéktalanul közöljük azokat az adatokat e-mailben Önnek, amelyre utalni szükségeltetik a fizetséget. Utalás közleményébe írja be azt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is megadott nekünk, így könnyebben beazonosíthatjuk. Az árucikk elnevezését kérjük, soha ne tüntesse fel az utalás közleményének rubrikáiban, csakis csupán a saját nevét azonkívül az irányítószámát írja be, azt, amit a megrendelés folyamán írt!

Rögtön azután, hogy megkaptuk az utalást (ez rendszerint egy-két óra, illetve maximum 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tájékoztatnak bennünket, és így még aznap már el is küldjük az árucikket ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, ami 1, vagy maximum két nap alatt biztos eljut Önhöz, természetesen diszkrét dobozban.

Postai illetve futárszolgálati utánvétellel történő kifizetés továbbá birtokba vétel: Az utánvételes fizetési mód a legnépszerűbb továbbá a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre szállítja az árucikket valamint az utánvételi összeg kiegyenlítésekor odaadja azt Önnek. Többnyire megállapítható, hogy 20 000 forintig bezárólag egy-két dobozos igénylés esetén elsőbbségi felárral feladott csomagok valamennyi szállítási, és egyéb díja csak 1500 forint. Eme összeg felett, továbbá a csomag tömegének emelkedése folyományaként, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a többlet házhozszállítási fizetnivaló. A megrendeléskor ezt a kiküldési díjat hozzáadja a cégünk a termék fogyasztási árán felül, így megismerheti Ön is, hogy egyértelműen mennyi lesz majd a postázás díja, azaz a termékkel együttesen kereken mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt mutatja érthetően, hogy az eladó feltüntet a küldeményen egy utánvéti összeget, amit szeretne, hogy a vásárló a birtokba vétel esetén fizessen. Az utánvéti ár a mi esetünkben a termék eladási árából, a postaköltségből, valamint a csomagolási költségből adódik. Láthatóan ez az utánvéti összeg a vásárolt árucikket extra kiadásokkal emeli, melyet a vevőnek kell megfizetnie. A postai utánvéttel bonyolított vásárlás esetében a szállítónak szükséges odaadni a dobozon jelzett utánvételi összeget, és ezzel a csomagot birtokba veheti. Amennyiben nincsenek otthon a címen, ír egy értesítőt. A másik verziója a postahivatalban maradó utánvételi csomag, amelynél a postahivatalban marad a küldemény, nem kerül kiszállításra azonkívül miután Önnek nem szükségeltetik a saját címét megadnia a rendeléskor, ezért nem fogják értesíteni a postától, hogy csomagja érkezett, ezért Önnek szükségeltetik bemennie a a megadott postacímre továbbá leróni az utánvétel összegét. A postán maradó küldemény a gyakorlatban azért nem ilyen könnyen kivitelezhető, amennyiben ekképp tervezi kérni az igénylését, feltétlenül tanulmányozza a következőket, mert amennyiben már sokszor rendelt ekképp, akkor is mások lettek a kézbesítési követelményei, amit itt olvashat el részletekbe menően.

Kiszállítás postán maradó csomagként

Kérjük, mindenképpen böngéssze át ezt a postán maradó ismertető írást, mert hiába esetleg Ön eddig is többször is igényelt postán maradó terméket és azokkal minden simán ment, viszont nemrég nagymértékben átalakultak a postán maradó csomagok rendszerére létrehozott normák!

Ez rendszerint a legbajosabb átvételi út a tapasztalataink alapján, több okból is.

A kisméretű postahivatalok, illetve a plázákban, vagyis bevásárló központokban lévő postahivatalok nem fogadnak postán maradó küldeményeket, ezért azt visszaküldik a faladójához. Azt ajánljuk, hogy az adott város, vagy település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelt csomagot, ha megoldható, és máris sokkal kevesebb bonyodalom lehetséges az átvételnél. A postakeresűben az olyan egészen kis postahivatalok, továbbá plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is fel vannak tüntetve, ahol nem lehet postán maradó küldemény, szóval kérjük ne ezeket, hanem inkább a központi (fő)postákat részesítse előnyben!

Számos ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó csomagok esetében semmilyen értesítést nem kapnak a postahivataltól. Nem is tudnák milyen címre küldjék az értesítőt, mert Ön a saját címét nem jelölte meg a rendeléskor, hanem csak a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt bonyolítja még, hogy számtalanszor azt mondják a postahivatalba besétáló egyénnek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Ilyenkor kérjük, küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben megírjuk Önnek az igénylés során adott küldeményt azonosító számot. Így már bizonyára oda fogják adni Önnek az ajánlott küldeményét, amibe az árut pakoltuk.

A postán maradó küldemények megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradó küldeményként, akkor átszállítják a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön küldeményét. Hogyha az 1-es számú postára kérte, akkor ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

A fő teendők: A postán maradó küldeményeknél soha semmilyen esetben sem küldenek Önnek értesítést, ekképp Önnek kívánatos a rendeléstől számítva 1-2 napon belül besétálnia a kért számú illetve című postára az adott településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, akkor a csomagot visszaküldik a feladóhoz. Amennyiben a a posta dolgozói azt mondják, hogy nem érkezett ilyen csomag, vagy nincs meg, akkor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután teljesen biztosan elhárul a baj! Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje cégünktől, és akkor mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legjelentősebb nehézség a postán maradó csomagoknál hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem mindenkor képesek megtalálni azonnal a postán, csupáncsak egy bizonyos küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amelynél az összes postázott küldemény útvonala azonosítható. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám adatai alapján már 100%-os biztonsággal meg fogják találni az adott postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és átnyújtják Önnek a szerintük „még be sem érkezett” küldeményt.Többször a postahivatalban a minimális ösztönzés továbbá a alacsony bérek végett, ha nincs pont elöl a szóban forgó küldemény, akkor szívesebben azt jelentik ki Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nincs meg. Emiatt lényeges a küldeményazonosító RAG szám, ami egyben egy csomag nyomkövetési szám. E számot a Kapcsolat menüponton át egy levélben kérje el kereskedésünktől.

A megrendelést követő napon az áruja minden esetben postázásra kerül a du. 16 óráig lebonyolított rendelések esetén. A délután 4 óra utáni igényléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, abban az esetben szokásunk kiszolgálni, ámde ha nem sikerül, akkor csak következő nap adjuk fel őket. A postázott összes küldemény egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, ezért kikereshető a posta számítógépe segítségével.

A postahivatalban maradó rendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményazonosító számot, pedig ennek hiányában is besétálhat a postára és kikérheti a csomagját, hogyha normális alkalmazottak vannak szolgálatban, akkor megtalálják Önnek 1 perc alatt és birtokba veheti.

Amennyiben valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos küldeményazonosító RAG számot elektronikus levélben, abban az esetben vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postára és ott azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldeménye, vagy eltűnt. A KAPCSOLAT menüponton keresztül küldjön cégünkhöz egy levelet!

Emiatt ilyen alapvető fontosságú, hogy igazi e-mail címet valamint telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolatfelvétel teljes lehessen. Esetleg az ilyen kiküldési bonyodalomnál el tudjuk Önt érni, ha nem reagál az e-mailünkre.

Házhozszállítás hagyományos postai utánvétellel, címre való házhozszállítással

A szokásosnak azonkívül leggyakoribbnak mondható postai utánvétel címre való kézbesítése alkalmával a szállító kisebb értéknél (100 000 forintig) kihozza a csomagot a megadott címre, és akkor a küldemény átvételekor leróhatja a postai szállítás díját a vevő úgy, hogy a helyszínen a futárnak átadja az utánvétel összegét. Az utánvételi ár az igényelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvételes, valamint becsomagolási díjakból tevődik össze. A rendelésekorkülönben minden esetben jelezzük a hazaszállítási díjat is részletezve, ekképp tudhatja, hogy a rendelt árun felül mennyibe kerül a kiküldés.

Lakcímre történő kiküldéskor utánvétel során, ha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a futár, illetve esetleg nagyobb értékű az utánvételi összeg, abban az esetben rendszerint ott hagy egy üzenetet a postaládában.

Sajnálatos módon azt szükséges az eddig tapasztaltak szerint kifejeznünk, hogy a kiküldési szolgáltatás nem mindig megfelelő, előfordul, hogy értesítést sem hagynak ott a postások vagy a szállítók valamilyen okból kifolyólag, és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszaszállítják nekünk, mert Ön nem tudhat a csomagunk megérkezéséről, minekutána nem kapta meg róla az értesítőt, hogy fáradjon be a postahivatalba. A kellemetlenség elhárításának módja az, hogy a rendelést követően két nappal legfeljebb, hogyha nem viszik ki az adott lakóhelyre a csomagot, akkor fel kell adnia számunkra egy üzenetet a KAPCSOLAT menüpontban. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot átküldjük Önnek ekkor ezzel bizonyosan megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen baj, illetve 48 óránál régebbi igénylés esetében, amennyiben nem jutott el Önhöz a küldeményünk, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy ír egy üzenetet a gondjáról a Kapcsolat menüponton át!

Kézbesítés előre való utalásnálKézbesítés előre való utalásnál

Ha Ön előre elküldte cégünknek küldemény árát, akkor az utalás jelentkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben tudósítanak minket, még rögvest aznap postázzuk a terméket. Az árut szokásos buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt valamint nem kitapintható zacskóba zárjuk, a tartalmát nem tüntetjük fel. A tapintatos küldeményünk ajánlva fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Amennyiben talán nem tartózkodott otthon és így a postás vagy a futár nem tudta átadni, akkor hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel szükséges befáradnia a postára azonfelül átvennie az ingyen kiadott diszkrét dobozú ajánlott küldeményét.

Amennyiben nem kapott értesítést azonfelül már több napja megrendelte a terméket, akkor alighanem a postás/futár nem hagyott ott értesítést Önnek, azonban a postahivatalban benn lesz a csomag. Hogyha így sem képesek megtalálni, írjon cégünknek a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet és mi segítünk Önnek! Az utaláshoz szükséges kifizetési információinkat ennek az oldalnak a legfelső részén találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Szállítás gyorsasága, ideje, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A házhozszállítás időtartalmának lecsökkentése, amellett a nagyra becsült megrendelő mentől jobb kiszolgálása vállalatunk alapvető előírása! természetesen a kedvező házhozszállítási költségeket alapul véve a magyar posta árai valamint gyorsasága az irányadó, vagy a futárszolgálat.

A 16 óráig lefolytatott rendeléseknél aznap végbemegy a dropship, vagyis a csomagok kézbesítése. Ekképp az aznapi postára való feladásnál a posta 24-48 óra alatt szavatolja a küldemények átadását a teljes Magyarországon belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is teljesíthető. A futárszolgálatok 24 órás elintézést garantálnak.

Minden csomagot alapesetben normál elsőbbségi plusz ellátással vesszük igénybe, amelynek többlet költsége nem éri el a 90 Ft-ot sem.

A vásárló igényelhet postai külön sürgősségi ellátást is (EMS), amely garantálja, hogy az aznap lefolytatott rendeléseket másnap a szállító vállalat 5600 forint költség fejében a nagyobb városok településeire de. 9-re a kisebb méretű települések esetén maximum déli 12 óráig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem szavatolja 100%-ban a rákövetkező napi átadást, ekképp amennyiben bárkinek okvetlen szüksége van másnap a csomagra, akkor igényelhet extra sürgősségi lehetőséget az úgynevezett EMS szolgáltatást, mely esetén a posta szavatolja a másnap délelőtti célba juttatást.

Postaköltség, utánvétes ár, csomagolási költségek a megrendelésnél

A postahivatali utánvételes kifizetés egy költségesebb alternatíva, elvégre az árucikk díján felül a postaköltséget is az igénylőnek szükséges állnia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert akkor cégünk átvállalja teljes egészében a házhozszállítási továbbá a további járulékos anyagi terheket.

A kiszállítási, becsomagolási, vagyis utánvéti kiadás összege általában kevésbé értékes csomagok esetében maximum 1500 forint.

A nagyobb értékű, ekképp valamennyivel nehezebb csomagok esetén az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, de rendeléskor a házhozszállítási árat szerepeltetjük külön az áru árán kívül, eszerint pontosan megtudhatja, hogy mennyibe kerül az egész megrendelése összegezve.

A rendeléshez tartozó posta, utánvétes, becsomagolási összes árat, ami pluszban rájön az áru árára, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja az Ön számára.

A lehető legalacsonyabb árú továbbá legoptimálisabb kézbesítési lehetőséget ajánljuk az Ön számára a legnagyobb titoktartás betartásával.

bonyodalmak továbbá tennivalók a kézhez vétellel, szállítással kapcsolatban

Persze a hazaszállítást és a postázást is csak emberek teljesítik, ezért elvétve hibát követhetnek el. Ezzel nincs is baj, ugyanis minden esetre készen áll a problémaelhárítás a számba jöhető kényelmetlen bajok elhárítására.

Nem pont azt a fajta vagy darabszámú terméket találta a küldeményben, mint amit kiválasztott a rendeléskor

Mivel online gyógyszertárunknak naponta több, mint száz megrendelést kell teljesítenie, így megeshet, hogy valamely oda nem figyelés következményeképp egész véletlenül nem olyan mennyiségű illetve nem azt a terméket csomagoljuk be. Ennek persze igen csekély a valószínűsége, de, amennyiben ez történt Önnel, akkor sincsen gond, minthogy nincs egyéb dolga, mint a weboldal alján levő levélküldő űrlapon eljuttatni nekünk egy panaszbejelentő levelet, amit rögtön kivizsgálunk még azon a napon, továbbá amennyiben eszerint volt, abban az esetben korrigáljuk a tévedésünket persze ingyen.

A terméket összetörten illetve elszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatos módon a kiszállítás esetén a nem megfelelően kezelt azonkívül szállított küldemények bizony megsérülhetnek. Ezekre a sérült küldeményekre a posta ad biztosítékot, vállalatunk nem tud kártalanítást nyújtani a különböző fuvar cégek által rosszul kezelt károkért.

Az ilyen panasz rendszerint csupán rendkívül ritkán fordult elő, viszont a vásárlók jelezték, hogy a buborékfóliás levél szét van szakadva, azonban attól még egyáltalán nem volt baja a gyógyszernek, így nem kívántak az esetleges kisebb károkon problémázni.

Nem kapta meg a csomagot időbenNem kapta meg a csomagot időben

Cégünk nagyon figyel a dinamikus, még azon a napon történő dropshipre (házhozszállításra), így naponta elküldjük a 16 óráig kitöltött rendeléseket. Ezeknek 1 vagy maximum 2 nap múlva meg kellene érkeznie a teljes hazánkon belül akárhová. Feltéve, hogy 2 nap múlva nem jutott hozzá a csomagjához, akkor feltétlenül tudassa ezt velünk oly módon, hogy a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet küld a problémájáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel és milyen fajta árucikket rendelt, amely eddig még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a küldeményét, szerintünk a következő okai lehetnek:

• Nem kapott értesítést, emiatt nem fáradt be átvenni a postahivatalba, továbbá hozzánk visszajuttatták a csomagot. Ez általánosságban a postán maradó csomagok esetében fordulhat elő, illetve abban az esetben, ha a településen az utánvételes csomagokat intéző kézbesítő postás vagy szállító valamint a szokott postás teljesen más. Ilyetén hiába panaszkodik a már netalán rég ismert postásánál, merthogy nem is ő kapja az utánvétes küldemények kiszállítási munkáját. Még szokásos lakáscímre való kiszállításnál is megtörténik többször, hogy nem hagynak a helyszínen értesítést, ekképp Ön nem tudhat a küldeményünkről és pár nap leteltével visszajuttatják a feladójához.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen üzenjen számunkra, ha a rendeléstől számított maximum 48 órán belül nem kapta kézhez az ajánlott utánvétes küldeményünket, és akkor mi adunk egy küldeményazonosító számot (ún. RAG számot), amire átadják Önnek egyéb papír hiányában is a küldeményt. Tehát két napnál később semmiképpen se várjon, hanem juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet!

• A küldemény a postán elveszett. Ilyen esetben Önnek úgyszintén tudatnia szükséges velünk, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánanézünk, és feltéve, hogy elkallódott a csomag, abban az esetben ennek az árát a posta cégünknek visszatéríti, viszont még aznap, amikor ezt megtudtuk továbbá megerősítést nyert, hogy elkallódott, akkor mi egyből küldjük Önnek megint a kért terméket és másnapra valószínűleg meg is érkezik.

Ilyesmire egyébiránt csak egyszer volt idáig példa. Az a leglényegesebb, hogy amennyiben nem kapta kézhez a csomagot, akkor okvetlenül írjon számunkra, mert az biztos, hogy elküldjük aznap adélután 4 óráig lebonyolított megrendeléseket!

• Nem történt meg a csomag kiküldése.

Internetes gyógyszertárunknak mindenkor rendelkezésre áll raktáron akármilyen mennyiségű árukészlete, eszerint jóformán 100%, hogy nem fordulhat elő, hogy kifogyunk a gyógyszerkészítményekből, valamint nem áll módunkban kiküldeni a megrendelt árukat. Talán bekövetkezhet az, hogy az igénylés kitöltését követően valamely levelezési szolgáltató nem küldi át a megrendelést vállalatunkhoz. Ilyenre még nem volt egyáltalán precedens.

Küldemény nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése az Ön számára e-mailben, hogyha elveszett a csomag

Hogyha azt az információt kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmiféle csomagja nem érkezett Önnek, akkor szinte bizonyos lehet abban, hogy a postán elkallódott a csomag. Ilyenkor egy úgynevezett küldemény nyomkövetési RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert az összes csomagnak van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már megtalálják az Ön küldeményét a postán a számítógépbe beütve. A küldeményazonosító RAG szám felmutatását, vagy bemondását mindenkor a postahivatalban javasolt elvégezni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy keressen utána.

Eme csomagokat nyomon követő szám minden esetben 2 betűvel kezdődik azonfelül 14 szám követi. A két betű, mellyel kezdődik, az az R és az L valamint utána 14 darab szám.

A csomagját 16 óráig leadott megrendelésnél még aznap kiküldjük, és így 1-2 nap elteltével már kézhez is kapja. Feltéve, hogy maximum két nap múlva nem kapta kézhez, abban az esetben mindenféleképpen küldjön nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet a problémájával – adataival, és akkor mi azonnal válaszolunk valamint elküldjük Önnek ezt a bizonyos csomagokat nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal ha besétál a postára, ahol ezzel már a számítógépbe beütve egyértelműen tudni fogják, milyen küldeményről van szó, valamint előkeresik Önnek.

Tapintatosság, csomag látványa- külleme

Vállalatunk alapvető kívánalma a tapintat! A megrendelése egyáltalán nem fog kitudódni harmadik személy felé, azt más embernek nem adjuk át. A legtöbb személynek komoly zavartokoz, hogy milyen címre is kérjék a küldeményt, nehogy valaki is megtudhassa. A szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és nem óhajt kellemetlen kíváncsiskodást, ekképp bukkan fel a kérdés, hogy hová rendeljem a csomagot?

A felelet eléggé könnyen kivitelezhető amellett természetesen a legtapintatosabb. A postára postahivatalban maradó levélként. Amiatt is nagyon kiváló ez a variáció, mert így Önnek még a személyes adatait sem kötelező nekünk megírnia, hanem egyedül annak a postának a számát vagy a címét (bármely település főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire pofonegyszerű, jó néhány ismeret azonkívül tennivaló létezik a postán maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postahivatalban maradó csomagot szeretne igényelni, úgymond, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne szállítsák házhoz, abban az esetbena következőket okvetlenül böngéssze át részletesen: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomag illetve a levél külleme

A feladott csomagok külseje azonfelül formája rendkívül szerény, semmi nem jelzi a tartalmát. A feladója egy magánszemély lesz a kényelmetlen kíváncsiskodás elhárítása miatt. A küldeményt a gyakorlatban levélként adjuk postára, mert eszerint jutányosabb a csomagnál. A levél egy buborékfóliás boríték, amelyet nem lehet kitapintani sem, azonfelül ezért nem szokott megsérülni sem a boríték tartalma, nálunk az orvosságok.

A mérsékeltebb értékű vagy súlyú- illetve méretű rendeléseket eszerint egy béléssel rendelkező levélben adjuk fel, melynek kinézete a következő képen figyelhető meg:

A jelentősebb árú, vagy súlyosabb, nagyobb méretű megrendeléseket dobozban küldjük.

Amikor telefonálunk Önnek a megrendeléskor kapott számon

A rendelésben megírt telefonszámon csupáncsak teljesítési, kiszállítási bajok alkalmával telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem válaszol egyáltalán. Az igénylés elfogadása miatt semmiképpen se hívjuk telefonon, hanem csupán egy elfogadó levelet írunk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős házhozszállítást szeretne a következő napra. Amennyiben esetleg a közölt igénylési információkból hiányzik valami, aszerint nem tudunk eleget tenni a megrendelésnek. A telefonálásnál mindenkor a rendelést lefolytató egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel tárgyalunk, és hogyha az asszonya vagy valamelyik barátja vagy rokona veszi fel a telefonját (mobilját), abban az esetben ne féljen csupáncsak egy téves hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem is tudnak visszahívni, vagy visszakeresni. Így Önnek nem lesz bosszúsága! Ekképp a titoktartás tökéletes.

Garancia

Gyógyszerforgalmazó cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosultságával rendelkezik, és minden portékájára pénz visszafizetési vagy csere kezességet biztosít kedves megrendelőinek!

Online patikánkban soha nem eshet meg semmikor sem, hogy a nem legális gyógyszerértékesítőkhöz hasonlóan lemásolt készítményeket postázzunk az Ön számára. Cégünk jó hírneve, legitim működési jogosítványa, netes gyógyszertári továbbá gyógyszer forgalmazási tanúsítványa okán sem engedhetné meg, hogy hamisított gyógyszerkészítményt adjon el, mert olyankor bevonnák a kereskedés valamennyi jogosultságát. Beszüntetnék státuszát, pedig mi hazánkon kívül még 31 gyógyszeripari céggel, 895 szokásos patikával állunk szerződésben. Továbbá még 18 országban működnekjól prosperáló online gyógyszertáraink.

Alább ismertetjük Önnel azt a 3 legkomolyabb szövetséget és testületet, amelyek a gyógyszertárak, azonfelül világhálón működő gyógyszertárak üzemeltetését, szolgáltatásait, azonkívül az igényelt, illetve kiadott szereket bevizsgálják valamint ellenőrzik, nem megfelelő minőség esetén beszüntetik a gyógyszerkereskedés üzemeltetését, azonfelül megvonják a működéshez fontos felhatalmazásásait.

Amennyiben a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor megjelennek Önnek teljes képernyőben a cégünk valamint az online gyógyszertárunk nevére kiállított legkomolyabb szintű multinacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek hitelesített tanúsítványai. Az engedélyek képekben látni fog a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit az okból kellett rátennünk, hogy a nem legálisan üzemelő, nem eredeti orvosságokat forgalmazó webáruházak ne tudják másolni e legális jogosultságok okiratait amellett átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontban megfigyelhetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Eme hivatalos iratok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy törvényesen üzemelő netes patika, és nem csupán a pár tucatnyi törvénybe ütköző hamis gyógyszerárusító weblapok egyike, melyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is ráirányítja a figyelmet.

Vállalatunk ezen felül csere garanciát, végső esetben pénz visszafizetési jótállást is szavatol az összes medicinájára, a következő jótállási körülmények mellett, amennyiben:

• Ön felnőtt.

• Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító készítményt szedés során vagy azt megelőzően.

• Ön teljesítette a gyógyszerre vonatkozó használati utasítást teljes egészében.

• Ön nem használt koffein, taurin, és alkohol alapanyagú ételt, italt, vagy egyéb különböző terméket a szer szedése közben és/vagy előtte.

• Ön nem érintett vese, máj, szív, tüdőbetegségben valamint nem alkalmaz erre gyógyszerkészítményeket.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, vagy egyéb más értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszereket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichológiai rendellenessége, továbbá nem szed antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívül nem segített ez a készítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét amellett adatait szerverünkön tároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok követelményeinek, továbbá a medicina saját hibáján kívüli okokból nem segített Önnek, visszatérítjük a pirula összegét, vagy esetleg elcseréljük egy másik hatóanyagú gyógyszerre először.

Pénz visszafizetési illetve cserére vonatkozó garancia működése gyakorlatilag

Ha előfordult, hogy Ön valamennyi követelményt betartotta és még úgy sem volt eredményes a portékánk, abban az esetben választhat, hogy az összeget kívánja kézhez kapni, vagy esetleg kicseréljük a tablettáit egy egyéb hatóanyagú tablettára. alapvetően kínálunk az Ön számára egy egyéb hatóanyagú cseregyógyszert, melyet teljesen grátisz kiküldünk az Ön számára. elsöprő részben az eltérő alapanyag már biztos győzelem szokott lenni, mert megtörténhet olyan eset eléggé ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem használ valakinek. Pedig hogyha megpróbál egy más különböző alapanyagú orvosságot, akkor megdöbben a megelégedettségtől, azonfelül máshogy áll vállalatunkhoz.

Amennyiben vissza szándékozza kapni a pénzét

Abban az esetben nincs más teendője, mint, hogy írjon nekünk a Kapcsolat menüpontban egy panasztevő üzenetet, és akkor majd kap egy Claims Identification Number-t, azaz egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön a cégünknek egy kérvényt postai úton arra a névre továbbá címre, melyről a küldeménye jött. Ebben a kérvényező levélben tanácsoljuk, írja le az Ön kedves nevét, személyi adatait, továbbá a felmerült baját a készítménnyel összefüggésben. Kérjük, legyen szíves, írja meg e levélben, hogy milyen kihatást és mellékhatást tapasztalt a szer használatakor, és valamennyi, a hatással kapcsolatos tettét. Pl. ivott-e koffein-tartalmú italokat, és/vagy szeszt a használata előtt illetőleg alatt, illetve használt-e egyidejűleg vele másmilyen medicinákat, és hogy hányadik évében jár. Ha feladta ezt offline írásos levelet a szállításkor kapott névre és postafiók címre, akkor arra szeretnénk kérni, küldjön számunkra újfent a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet, amelyre egy nap leforgása alatt válaszolunk.

Amennyiben megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a levele és a tartalmát átnéztük /4-10 nap/, akkor ellenőrizzük ,hogy mi történhetett, és ha Ön az útmutató szerint szedte a szert és valamennyi érdemi kívánalmunkat betartotta, akkor jár Önnek a garancia, ekképp visszatérítjük Önnek a pénzét! Kérjük, ilyen esetben ne feledkezzen el az írásos levelében megírni az átutaláshoz nélkülözhetetlen személyi adatait. Egyedül kézzel írt üzenetet hagyunk jóvá, mert azt le kell fénymásolnunk azonfelül beküldeni a központba az adminisztráció érdekében. Hogyha akármely adatát nem adja át, ami alapvető a pénz visszatérítési jótállás érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk lebonyolítani. először, kérjük, legyen szíves, postázza vissza a megrendelt gyógyszerét, ami nem volt hatásos, és mi megvizsgáljuk, hogy cégünktől ered-e. Feladás előtt mindig egy jól elrejtett megjelölést teszünk a szer dobozára, levelére, ekképp megismerjük, amennyiben nem vállalatunktól ered a visszaküldött gyógyszer. A pénz visszatérítési jótállást pusztán akkor fogjuk érvényesíteni, ha a szer buborékfóliás leveléből csak szigorúan maximum egy szem nincs meg, vagy Jelly esetén 1 zacskó. Ha egynél több tabletta/zacskó hiányzik, akkor nem áll módunkban egyik fajta garanciát se garantálni Önnek még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Hogyha Ön a garanciáját érvényesíteni szeretné, abban az esetben kérjük, a Kapcsolat menüponton át írjon nekünk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, nevezetesen az egyedi reklamációs azonosítási számot, valamint tüntesse fel a bankszámlaszámot azonkívül az átutaláshoz nélkülözhetetlen valamennyi adatát. Feltéve, hogy ezen adatokat 16 óráig elküldi számunkra, akkor még azon a napon visszaadjuk az árat, mely 1 napon belül beérkezik a számlaszámára. Erről az eseményről egy képernyőmentést tárolunk el, amennyiben tán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk Önnek. Az igénylés elfogadásával ezeket a szabályokat Ön nyugtázza.

Hogyha ki akarjacserélni a gyógyszerkészítményt

Amennyiben Önnek valami folytán nem volt jó az elküldött készítmény, vagy esetleg nem reagált megfelelően pont arra az alapanyagra, azonban az árával nem jut előbbre, hanem inkább megpróbálkozna egy eltérő hatóanyagú szerrel, abban az esetben kérjük, legyen szíves, küldjön nekünk egy reklamációs levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ilyenkor adunk egy Claims Identification Number-t, vagyis egy egyedi reklamációs azonosítási számot.

Ezt követően küldjön nekünk egy saját kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és postafiókcímre, mely a rendelt küldemény kézhez kapásakor annak küldőjeként szerepelt! Ebben a kérvényben kérjük, legyen szíves, írja bele az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy mely címre óhajtja pontosan a csere gyógyszert továbbá még azt is, hogy mire akarja, hogyha kicserélnénk a szert! Szokás szerint felajánlunk az Ön számára a legjobb tudásunk szerint egy attól különböző alapanyagú gyógyszert, mely gyógyszerkereskedésünk szakemberei szerint már sikeres lesz. Hogyha a 2 gyógyszer ára nem teljesen azonos, ez utalással, megbeszélést követően kivitelezhető.

Aztán Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlott levélként, a kézzel írt papír alapú levelet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a cserélendő termék nevét, a Claims Identification Number számával, értsd a csak erre az esetre vonatkozó reklamációs azonosító számával egyetemben); azonfelül a rendelt csomagján szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne gyógyszerkereskedésünk) a megmaradt azonkívül felnyitott gyógyszert szíveskedjék visszajuttatni.

Ha megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött termék, az Ön személyes adatai és a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk és egy-két napon belül a levelében lévő adatok alapján házhoz szállítjuk az Ön részére a csere készítményt. A kézírásos papír alapú kérelem amiatt szükséges, mert cégünknek le kívánatos fénymásolni a hozzánk megírt üzenetét és el szükséges küldenünk a központnak adminisztrációs munka.